VERMISSING IDENTITEITSBEWIJS VANAF 13 APRIL 2015 MELDEN BIJ GEMEENTE

03/04/2015

Met ingang van 13 april 2015 kunnen inwoners daarvoor bij de gemeente een zogeheten verklaring van verlies of diefstal tekenen. Zij kunnen dan ook in een moeite een nieuw paspoort, rijbewijs of identiteitskaart aanvragen.
Bij diefstal, zakkenrollerij, overval en andere misdrijven is het verstandig om ook aangifte van dit misdrijf te doen bij de politie. Meer informatie is te vinden op de website van de betreffende gemeente.

 

Fraude streng aangepakt
Misbruik van identiteitsdocumenten is verboden. Soms wordt een paspoort, rijbewijs of identiteitskaart onterecht als vermist of gestolen opgegeven. Mensen gebruiken deze documenten om zich als een ander voor te doen. Dit is een misdrijf. Om fraude te voorkomen controleert de gemeente-ambtenaar de melding van vermissing of diefstal. Bij vermoeden van misbruik of fraude verwijst de gemeente de burger door naar de politie voor nader onderzoek.

Nieuws

Op 6 april 2017 tekende burgemeester Mirjam van 't Veld van de gemeente Amstelveen een convenant voor het tegengaan van identiteitsfraude, samen met diverse andere Noord-Hollandse burgemeesters en betrokken partners.