ANDRé VAN DUIN BOEGBEELD CAMPAGNE TEGEN BABBELTRUCS

13/02/2017

Ouderen, maar ook familie en kennissen, worden gewezen op de trucs die criminelen gebruiken om bij ouderen binnen te komen en geld of een pinpas en code afhandig te maken.

‘Laat niemand binnen, wat ze ook verzinnen’, drukt André van Duin op posters en in een filmpje ouderen op het hart. Hij draagt een politie-uniform om de boodschap extra kracht bij te zetten.

Schrijnend
Ouderen worden steeds vaker slachtoffer van babbeltrucs en overvallen in hun huis en de incidenten zijn vaak schrijnend. Dit was onderwerp van gesprek bij de politie over een campagne die in een stroomversnelling kwam toen André van Duin bereid was om mee te doen. Tijdens de campagne worden posters opgehangen op plaatsen waar veel ouderen zich verzamelen, maar ook social media worden ingezet om familie en vrienden van ouderen te bereiken. Daar is nu één poster aan toegevoegd: die met André als boegbeeld!

De campagne begint op 13 februari om 17.00 uur, Omroep Max.

 

Nieuws

Op 6 april 2017 tekende burgemeester Mirjam van 't Veld van de gemeente Amstelveen een convenant voor het tegengaan van identiteitsfraude, samen met diverse andere Noord-Hollandse burgemeesters en betrokken partners.